Εκτοξεύεται ο πρώτος Ελληνικός Δορυφόρος με υπογραφή από το Λιβάδι Κυνουρίας!


Ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος, σχεδιασμένος και κατασκευασμένος εξολοκλήρου από Έλληνες, ύστερα από πρωτοβουλία της ομάδας LAMBDA-SAT με σύνθημα: Greek Minds At Work, θα εκτοξευτεί σε λίγες μέρες μέσω αποστολής της NASA. 
Μια παγκόσμια πρωτοτυπία που δεν έχει να κάνει μόνο με την δημιουργία του δορυφόρου αλλά και με τους ερευνητικούς σκοπούς που το συγκεκριμένο έργο θα εξυπηρετήσει και φυσικά θα συζητηθεί πολύ… 
Δέκα Έλληνες επιστήμονες έως 25 χρόνων, Μαζί τους και η Μαρία Δημητρακοπούλου (Τσακπίνη) Από το Λιβάδι Κυνουρίας με τον  σύζυγο της, μέλος της ομάδας. (Στην φώτο μπροστά αριστερά) με εξειδίκευση σε ρομποτική, ηλεκτρονικά, software και επικοινωνία, συνέστησαν τη διεπιστημονική ομάδα που ετοιμάζει την κατασκευή και εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου:.
«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά στην Ελλάδα να συνεχίσουν να ονειρεύονται», δηλώνει o εμπνευστής και επικεφαλής του εγχειρήματος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, Περικλής Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου